Anadolu Neolitik Mutfak Kültüründe Kaşıklar / Mert Hüseyin Dogan.
Material type:
- text
- unmediated
- volume
- 9786057397119
- GT 2950 .D64 2021
Item type | Current library | Call number | Status | Barcode | |
---|---|---|---|---|---|
![]() |
Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi | GT 2950 .D64 2021 (Browse shelf(Opens below)) | Available | 00023151 |
Browsing Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi shelves Close shelf browser (Hides shelf browser)
No cover image available
![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() ![]() |
||
GT 2905 .G87 2011 Demlikten süzülen kültür : Çay / | GT 2918 P4819 1995 Yunanistan'da Türk kahvesi / | GT 2919 .T9 Tüm zamanların hatırına : Sarayda bir fincan kahve / | GT 2950 .D64 2021 Anadolu Neolitik Mutfak Kültüründe Kaşıklar / | GT3873.5 .I88 K62 2015 Eski İstanbul'da meyhaneler ve meyhane köçekleri / | GT 3913.43 .B36 2015 Bansky : duvarın ardındaki adam/ | GT 4813 .A7 U475 2012 Uluslararası Eskişehir Karikatür Festivali = 7th International Eskişehir cartoon festival. |
Neolitik Dönem’de prehistorik yaşamın birçok alanında radikal değişim ve dönüşümler gerçekleşmiştir. Bunlardan en önemlisi belki de besin üretiminde büyük değişikliklere yol açan tahılların evcilleştirilmesidir. Bu değişim döneminde yulaf lapası gibi tahıl temelli yiyecekler ve sulu yemeklerin hazırlanmasına başlanmış dolayısıyla yemek yiyebilmek için kaşıklara ihtiyaç duyulmuştur. Bütün dünyada yaygın olarak ele geçen arkeolojik buluntulardan biri olan kaşıklar Anadolu’daki Neolitik yerleşimlerin birçoğunda açığa çıkarılmıştır.
Elinizdeki kitap Anadolu Neolitiğinde kaşıkların kullanımı, bölgesel dağılımı ve yoğunluğunu incelemeyi amaçlamaktadır. Tipolojik bir perspektifle kaşıkların uzun bir zaman dilimi içerisindeki gelişimi ve kültürel konteksti üzerine odaklanmaktadır.