Süt ve Mamülleri Teknolojisi \

ÜÇÜNCÜ, Mustafa

Süt ve Mamülleri Teknolojisi \ Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ - İzmir: Sidas, 2021. - 590 sayfa; 24 cm.

Kaynakça vardır.

Özellikle Süt İşletmeleri ve süt teknolojisi üreten firmalar ile Üniversitelerin Gıda Mühendisliği bölümleri için başucu kitabı niteliğindeki bu yayında Sütün Bileşimi ve Özellikleri, Sütün Toplanması ve Fabrikaya Kabulü, Süte Uygulanan Ön Teknolojik İşlemler, İçme Sütü Teknolojisi, Peynir Teknolojisi, Peynir Yapımında Kullanılan Katkılar, Peynirin Tuzlanması, Tereyağı Teknolojisi, Yoğurt Teknolojisi, Koyulaştırılmış Süt Teknolojisi, Süttozu Teknolojisi, Dondurma Teknolojisi gibi konular teferruatı ile inceleniyor.

9789759895136


Gıda Mühendisliği--Food Engineering
İçme Sütü Teknolojisi--Drinking Milk Technology
Peynir Teknolojisi--Cheese Technology
Gastronomi--Gastronomy

SF250.5 / .U28 2021