ED - TÜBA-Mikrobiyota ve İnsan Sağlığı Sempozyumu (2017 : Ankara) TI - TÜBA-Mikrobiyota ve İnsan Sağlığı Sempozyumu (10 nisan 2017) raporu T2 - Türkiye Bilimler Akademisi, TÜBA raporları no SN - 9789944252966 (pbk.) PY - 2017/// CY - Ankara PB - Türkiye Bilimler Akademisi KW - Beslenme KW - Gastrointestinal sistem KW - Mikrobiyoloji KW - Gastrointestinal system KW - Microbiology KW - Nutrition N1 - Kaynakça vardır; Sunuş Prof. Dr. Ahmet Gevat ACAR / TÜBA Başkam 4 Önsöz Prof. Dr. Kazım ŞAHİN / TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü 6 Oturum Başkanları 8 Sempozyum Konuşmacıları 9 Davetli Katılımcı Listesi 10 OTURUM-I Bağırsak Mikrobiyotası: Genel Konseptler ve Tanımlar 23 Hayatın Erken Döneminde Mikrobiyotanın Şekillenmesi 25 Oturum-I Tartışma Bölümü 29 OTURUMU Beslenme ve Mikrobiyota 37 Gıda Katkı Maddeleri ve Mikrobiyota 46 Yaşlanma, Uzun Yaşam ve Mikrobiyota 52 Oturum-II Tartışma Bölümü 55 OTURUM-III Adipoz Doku, Obezite ve Mikrobiyota 59 Diabetes Mellitus ve Mikrobiyota 61 Oturum-III Tartışma Bölümü 65 OTURUM IY Mikrobiyota ve Kanser: Tehlikeli İlişkiler 70 Antibiyotikler ve Mikrobiyota 77 Oturum-rV Tartışma Bölümü 80 OTURUMA7 Fekal Mikrobiyota Transplantasyonu 86 Bir Süper - Organizma Olarak İnsan; Mikrobiyom ve Metagenom 89 Mikrobiyota - Beyin - Bağırsak Ekseni 94 OturunvY ve Genel Değerlendirme Bölümü 97 ÖZET 102 ER -