Amazon cover image
Image from Amazon.com
Custom cover image
Custom cover image

Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı \ Prof. Dr. Nevzat Artık- Prof. Dr. Nevin Şanlıer- Doç. Dr. Aybuke Ceyhun Sezgin

Contributor(s): Material type: TextTextLanguage: Turkish Publication details: Ankara: Detay Yayıncılık, 2022.Edition: 4.BaskıDescription: 646 sayfa: 24 cmISBN:
  • 9786059440882
Subject(s): LOC classification:
  • TP 372.5 G53 2022
Summary: İlk basımı 2017 yılında gerçekleşen “Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı” kitabı; Gıda Bilimi ve Teknolojisi konularının yanı sıra güncel konuları da detaylı bir şekilde kapsayarak Genişletilmiş 5. Baskısı ile okuyucular ile buluşmaktadır. On altı farklı bölümden oluşan kitap temel olarak Gıda Güvenliği, Gıda Mevzuatı ile Gıda Bilimi ve Teknolojisi konularını içermektedir. Kitapta; Gıda Muhafaza Teknikleri; Gıdaların Kimyasal Bileşimi; Gıda Üretimi; Kalite Kavramı ve Gıdaların Kalite Öğeleri; Gıda Güvenliği Kavramı, AB Ülkeleri ve Türkiye’de Gıda Güvenliğinin Genel Durumu; Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri; Türk Gıda Mevzuatı ve Gıda Denetimi; Gıdalarda Tağşiş, Taklit ve Sahte Üretim; Helal Gıda; Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler; Gıda Maddeleri ve Mikroorganizma İlişkisi; Gıda İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Sağlama Olanakları; Gıda İşletmelerinde Temizlik, Dezenfeksiyon, Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları; Türkiye’de Coğrafi İşaret Koruması ve Coğrafi İşaret Örnekleri; Gastronomi Kavramı ve Turizm Alanında Gastronominin Önemi ile Afet Durumlarında Gıda Güvenliği, Gıda Güvencesi ve Beslenme Planları konularında detaylı bilgiler yer almaktadır. Kitapta yer alan bölümler Gıda Sektörü ile Üniversitelerin Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veteriner Hekimliği Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri ile Aşçılık Programlarında öğrenim gören öğrenciler, Yiyecek-İçecek ve Konaklama İşletmeleri çalışanları için yararlı bilgiler içermektedir. Öğrencilerin faydalanacağı bilgilerin tek bir kitapta toplanması ve mezunların çalıştığı ilgili alanlarda bilgileri kullanması ile halk sağlığı ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

Kaynakça vardır.

İlk basımı 2017 yılında gerçekleşen “Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı” kitabı; Gıda Bilimi ve Teknolojisi konularının yanı sıra güncel konuları da detaylı bir şekilde kapsayarak Genişletilmiş 5. Baskısı ile okuyucular ile buluşmaktadır. On altı farklı bölümden oluşan kitap temel olarak Gıda Güvenliği, Gıda Mevzuatı ile Gıda Bilimi ve Teknolojisi konularını içermektedir. Kitapta; Gıda Muhafaza Teknikleri; Gıdaların Kimyasal Bileşimi; Gıda Üretimi; Kalite Kavramı ve Gıdaların Kalite Öğeleri; Gıda Güvenliği Kavramı, AB Ülkeleri ve Türkiye’de Gıda Güvenliğinin Genel Durumu; Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri; Türk Gıda Mevzuatı ve Gıda Denetimi; Gıdalarda Tağşiş, Taklit ve Sahte Üretim; Helal Gıda; Gıda Kaynaklı Hastalıklar ve Gıda Güvenliğinde Riskler; Gıda Maddeleri ve Mikroorganizma İlişkisi; Gıda İşletmelerinde Gıda Güvenliği ve Hijyen Sağlama Olanakları; Gıda İşletmelerinde Temizlik, Dezenfeksiyon, Hijyen ve Sanitasyon Uygulamaları; Türkiye’de Coğrafi İşaret Koruması ve Coğrafi İşaret Örnekleri; Gastronomi Kavramı ve Turizm Alanında Gastronominin Önemi ile Afet Durumlarında Gıda Güvenliği, Gıda Güvencesi ve Beslenme Planları konularında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Kitapta yer alan bölümler Gıda Sektörü ile Üniversitelerin Gıda Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Veteriner Hekimliği Bölümleri, Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümleri ile Aşçılık Programlarında öğrenim gören öğrenciler, Yiyecek-İçecek ve Konaklama İşletmeleri çalışanları için yararlı bilgiler içermektedir. Öğrencilerin faydalanacağı bilgilerin tek bir kitapta toplanması ve mezunların çalıştığı ilgili alanlarda bilgileri kullanması ile halk sağlığı ve ülke ekonomisine katkı sağlanacağı düşünülmektedir.

Share