Amazon cover image
Image from Amazon.com
Custom cover image
Custom cover image

Lojistik Yönetimi İsmail Bakan ; Zümrüt Hatice Şekkeli.

By: Material type: TextTextLanguage: Turkish Series: İşletme ekonomi dizisi ; 907 | Yayın no ; 3608. | İşletme ekonomi dizisi ; 907 | Yayın no ; 3608Publication details: İstanbul: Beta Basım Yayım Dağıtım, 2017.Description: 246 sayfa: 24 cmISBN:
  • 9786052420195
Subject(s): LOC classification:
  • HE 199 .L65 2017
Summary: Küreselleşmenin bir sonucu olarak tüm üretim faktörleri ve ürünler uluslararası ticari arenada rahatlıkla ve hızlı bir şekilde bir ülkeden diğerine ticari maksatla hareketlilik göstermektedir. Artık dünyanın herhangi bir noktasında üretilen bir ürün rahatlıkla sipariş verilebilmekte ve satılan ürün müşterinin adresine kadar teslimi kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Dolayısıyla üretim ve pazarlamanın gün geçtikçe uluslararasılaşmasıyla birlikte lojistik sektörü daha fazla önem kazanmaya başlamış ve ülkelerin rekabetçi gücünün artmasında söz sahibi konuma ulaşmıştır. Lojistik sektörü dünyada ve Türkiye'de hızla büyüyen önemli sektörlerden birisidir. Özellikle bir kaç saatlik uçuşla 50'yi aşkın ülkeye ulaşım sağlayan coğrafik konumuyla Türkiye, lojistik sektöründe stratejik öneme sahiptir. Türkiye lojistik sektörü anlamında gelişmiş bir karayolu altyapısına sahip iken maalesef denizyolu ve demiryolu açısından modernize edilmiş bir altyapıya sahip olduğunu söylemek mümkün görülmemektedir. Ancak, bu zayıf noktaya rağmen Türkiye'de lojistik sektörü gün geçtikçe daha da önemsenmeye başlanmakta ve sektörün gelişmesi için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Türkiye'de lojistik sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla bir yandan gerekli altyapı iyileştirmelerinin gerçekleşmesine ihtiyaç duyulurken diğer yandan lojistik faaliyetlerin daha profesyonel bir boyutta gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan bilginin de ilgili paydaşlara ulaştırılması önem arz etmektedir. Bu kitabın amacı; lojistik sektörüne yönelik bilgilerin bir kısmını sistematik bir şekilde ihtiyaç duyan paydaşlara ulaştırmaktır. Kitabın hedef kitlesi dört yıllık fakülte/yüksek okul veya eğitim süresi iki yıl olan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri başta olmak üzere, Lojistik Yönetimi bilgilerine ulaşmak isteyen bütün ilgili bireylerdir. Hedef kitle baz alınarak, kitabın yazım dili mümkün olduğu kadar sade tutulmaya özen gösterilmiş ve konular anlam kargaşasına yer vermeyecek düzende ve metotta yazılmaya çalışılmıştır. Kitapta; öncelikle lojistik ve lojistik yönetimi kavramları kavramsal anlamda ele alınmış daha sonra temel lojistik faaliyetler, lojistik yönetiminde dış kaynak kullanımı, lojistik maliyetler, lojistik yönetiminde bilişim sistemleri kullanımı, lojistik ve rekabet avantajı, lojistik performans kavramı ve lojistik uygulama çeşitleri konularına yer verilmiştir. Kitabın basılmasında özveriyle çalışan yayınevinin çok kıymetli personeline saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kitabın okuyucular için ve lojistik sektörü açısından fayda oluşturması en önemli dileğimizdir.
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)
Holdings
Item type Current library Call number Status Barcode
Books Books Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi HE 199 .L65 2017 (Browse shelf(Opens below)) Available 00023084

Kaynakça vardır.

Küreselleşmenin bir sonucu olarak tüm üretim faktörleri ve ürünler uluslararası ticari arenada rahatlıkla ve hızlı bir şekilde bir ülkeden diğerine ticari maksatla hareketlilik göstermektedir. Artık dünyanın herhangi bir noktasında üretilen bir ürün rahatlıkla sipariş verilebilmekte ve satılan ürün müşterinin adresine kadar teslimi kolay bir şekilde sağlanabilmektedir. Dolayısıyla üretim ve pazarlamanın gün geçtikçe uluslararasılaşmasıyla birlikte lojistik sektörü daha fazla önem kazanmaya başlamış ve ülkelerin rekabetçi gücünün artmasında söz sahibi konuma ulaşmıştır. Lojistik sektörü dünyada ve Türkiye'de hızla büyüyen önemli sektörlerden birisidir. Özellikle bir kaç saatlik uçuşla 50'yi aşkın ülkeye ulaşım sağlayan coğrafik konumuyla Türkiye, lojistik sektöründe stratejik öneme sahiptir. Türkiye lojistik sektörü anlamında gelişmiş bir karayolu altyapısına sahip iken maalesef denizyolu ve demiryolu açısından modernize edilmiş bir altyapıya sahip olduğunu söylemek mümkün görülmemektedir. Ancak, bu zayıf noktaya rağmen Türkiye'de lojistik sektörü gün geçtikçe daha da önemsenmeye başlanmakta ve sektörün gelişmesi için önemli çalışmalar yapılmaktadır.
Türkiye'de lojistik sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla bir yandan gerekli altyapı iyileştirmelerinin gerçekleşmesine ihtiyaç duyulurken diğer yandan lojistik faaliyetlerin daha profesyonel bir boyutta gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan bilginin de ilgili paydaşlara ulaştırılması önem arz etmektedir. Bu kitabın amacı; lojistik sektörüne yönelik bilgilerin bir kısmını sistematik bir şekilde ihtiyaç duyan paydaşlara ulaştırmaktır.
Kitabın hedef kitlesi dört yıllık fakülte/yüksek okul veya eğitim süresi iki yıl olan Meslek Yüksek Okulu öğrencileri başta olmak üzere, Lojistik Yönetimi bilgilerine ulaşmak isteyen bütün ilgili bireylerdir. Hedef kitle baz alınarak, kitabın yazım dili mümkün olduğu kadar sade tutulmaya özen gösterilmiş ve konular anlam kargaşasına yer vermeyecek düzende ve metotta yazılmaya çalışılmıştır.
Kitapta; öncelikle lojistik ve lojistik yönetimi kavramları kavramsal anlamda ele alınmış daha sonra temel lojistik faaliyetler, lojistik yönetiminde dış kaynak kullanımı, lojistik maliyetler, lojistik yönetiminde bilişim sistemleri kullanımı, lojistik ve rekabet avantajı, lojistik performans
kavramı ve lojistik uygulama çeşitleri konularına yer verilmiştir. Kitabın basılmasında özveriyle çalışan yayınevinin çok kıymetli personeline saygılarımızı ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Kitabın okuyucular için ve lojistik sektörü açısından fayda oluşturması en önemli dileğimizdir.

Share