Amazon cover image
Image from Amazon.com
Custom cover image
Custom cover image

İyi, kötü ve ekonomi : Gılgamış'tan Wall Street'e iktisadi anlam arayışı / Tomas Sedlacek ; çev. Alpogan Sabri Erdoğan ; ed. Ali Berktay, Filiz Özkan.

By: Contributor(s): Series: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları. İnceleme/Araştırma. ; 3754. | İnceleme/Araştırma Dizisi (Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları) | Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları ; 3754.Publication details: İstanbul : Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2017.Description: xiii, 440 s. : res. ; 23 cmISBN:
  • 9786053329800 (pbk.)
Other title:
  • Gılgamış'tan Wall Street'e iktisadi anlam arayışı
Subject(s): LOC classification:
  • HB 72 .S4319 2017
Awards:
  • 2012 Frankfurt Kitap Fuarı Ödülü.
Summary: Tomas Sedlacek, "Ekonomi iyi ve kötü hakkındadır" önermesini tartışan bu kitabıyla ekonomi öğretisini derinden sarsıyor. Günümüzde katı matematik kalıplara sığdırılmak istenen ekonomi "bilimi"nin, aslında kültürel bir fenomen, uygarlığımızın bir ürünü olduğunu; hem zenginlik hem de ahlak teorisi üzerine yazan Adam Smith'le, yani felsefenin içinde başladığını, tarih, mit, din ve etikle yoğrularak ortaya çıktığını anlatıyor. Sedlacek, Gılgamış Destanı'ndan Eski Ahit'e, Descartes ve Adam Smith'ten Dövüş Kulübü 'ne, psikolojiden edebiyata, sinemaya her yerde ekonominin ruhuna ilişkin meta-ekonomik soruların peşine düşüyor: Ekonominin anlamı ve amacı nedir? Teknik olarak yapabileceğimiz her şeyi etik olarak da yapabilir miyiz? Karşılığını ödeyerek iyi olabilir miyiz?
Star ratings
    Average rating: 0.0 (0 votes)

ÖZgün adı: Economics of good and evil : the quest for economic meaning from Gilgamesh to Wall Street.

Kaynakça vardır.

Tomas Sedlacek, "Ekonomi iyi ve kötü hakkındadır" önermesini tartışan bu kitabıyla ekonomi öğretisini derinden sarsıyor. Günümüzde katı matematik kalıplara sığdırılmak istenen ekonomi "bilimi"nin, aslında kültürel bir fenomen, uygarlığımızın bir ürünü olduğunu; hem zenginlik hem de ahlak teorisi üzerine yazan Adam Smith'le, yani felsefenin içinde başladığını, tarih, mit, din ve etikle yoğrularak ortaya çıktığını anlatıyor. Sedlacek, Gılgamış Destanı'ndan Eski Ahit'e, Descartes ve Adam Smith'ten Dövüş Kulübü 'ne, psikolojiden edebiyata, sinemaya her yerde ekonominin ruhuna ilişkin meta-ekonomik soruların peşine düşüyor: Ekonominin anlamı ve amacı nedir? Teknik olarak yapabileceğimiz her şeyi etik olarak da yapabilir miyiz? Karşılığını ödeyerek iyi olabilir miyiz?

2012 Frankfurt Kitap Fuarı Ödülü.

Share