Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları / (Record no. 21771)
[ view plain ]
000 -BAŞLIK | |
---|---|
Sabit Uzunluktaki Kontrol Alanı | 02898nam a2200409 a 4500 |
003 - KONTROL NUMARASI KİMLİĞİ | |
Kontrol Alanı | KOHA_mirakil |
005 - EN SON İŞLEM TARİHİ ve ZAMANI | |
Kontrol Alanı | 20240207101344.0 |
008 - SABİT UZUNLUKTAKİ VERİ ÖGELERİ - GENEL BİLGİ | |
Sabit Alan | |
020 ## - ISBN - ULUSLARARASI STANDART KİTAP NUMARASI | |
Isbn | 9786254277924 |
040 ## - KATALOGLAMA KAYNAĞI | |
Çeviri Kurumu | TR-IsBEY |
Açıklama Kuralları | rda |
Özgün Kataloglama Kurumu | TR-IsBEY |
Kataloglama Dili | tur |
041 ## - DİL KODU | |
Metin ya da ses kaydının dil kodu | tur |
050 ## - SINIFLAMA ve YER NUMARASI | |
Sınıflama Numarası | TX 631 |
Cuttur Numarası | .G259 2022 |
245 00 - ESER ADI BİLDİRİMİ | |
Başlık | Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları / |
Sorumluluk Bildirimi | Editörler: Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan, Veli Ceylan. |
250 ## - BASIM BİLDİRİMİ | |
Basım Bildirimi | 1.Basım |
260 ## - YAYIN, DAĞITIM, VB. | |
Yayın Yeri | Ankara : |
Yayınevi | Nobel Akademik Yayıncılık, |
Yayın Tarihi | 2022. |
264 #1 - PRODUCTION, PUBLICATION, DISTRIBUTION, MANUFACTURE, AND COPYRIGHT NOTICE | |
Place of production, publication, distribution, manufacture | Ankara, Türkiye: |
Name of producer, publisher, distributor, manufacturer | Nobel Yayın, |
Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice | 2022. |
300 ## - FİZİKSEL TANIMLAMA | |
Sayfa, Cilt vb. | 371 sayfa; |
Boyutları | 24 cm. |
336 ## - CONTENT TYPE | |
Content type term | text |
Content type code | txt |
Source | rdacontent. |
337 ## - MEDIA TYPE | |
Media type term | unmediated |
Media type code | n |
Source | rdamedia. |
338 ## - CARRIER TYPE | |
Carrier type term | volume |
Carrier type code | nc |
Source | rdacarrier. |
490 0# - DİZİ BİLDİRİMİ | |
Dizi Bildirimi | Yayın no: |
Cilt Numarası | 4603. |
500 ## - GENEL NOT | |
Genel Not | Kaynakça vardır. |
520 ## - ÖZET NOTU | |
Özet notu | Gastronomi, özellikle 2010 yılından itibaren<br/> Türkiye’de ilgi odağı hâline gelen bir alan olmuştur. Bu alanda hem<br/> gıda sektörü hem de eğitim kurumları faaliyetlerini sürdürmektedir.<br/> Yiyecek içecek üretiminin ve istihdamın bu denli yoğun olduğu<br/> gastronomi alanında, aşçılık becerilerinin yanı sıra gıda kimyası<br/> bilgisinin önemi ortaya çıkmıştır. Sağlıklı, besleyici, güvenli<br/> ve organoleptik özellikleri yüksek gıdaların hazırlanabilmesi ve<br/> sürdürülebilirliğin sağlanması için yiyecek içecek üretiminde<br/> çalışan bireylerin, gıdaların fiziksel ve kimyasal özelliklerini<br/> kavrayabilmesi ayırt edici bir özellik hâline gelmiştir.<br/>“Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları” kitabı, alanda<br/> gerçekleşen gelişmeler ışığında mutfak uygulamalarında gıda<br/> kimyası ilkelerinin anlaşılması ve kullanılması kapsamında<br/> hazırlanmıştır. Bu kitapta bulunan bölümlerin, mutfak uygulamaları<br/> esnasında yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, ürün geliştirmede<br/> pratik uygulamalarla birleştirilmesi ve verimliliklerinin en üst düzeyde<br/> tutulması için yapılması gerekenlere ışık tutacağı<br/> düşünülmektedir. Alanında uzman 13 yazarın bölümleriyle katkı<br/> sağladığı bu kitabın araştırmacı, öğrenci ve sektör<br/> profesyonellerine temel gıda bilimi ve gıda kimyası konularında rehber<br/> niteliği taşıyacağı temenni edilmektedir. |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Gastronomy. |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Nutrition. |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Cooking. |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Food |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Gıda bilimi |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Gıda kimyası |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Mutfak uygulamaları |
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ | |
Konusal terim veya coğrafi ad | Gıda bileşenleri |
700 1# - EK GİRİŞ - KİŞİ ADI | |
Yazar Adı (Kişi adı) | Cumhur, Öznur, |
İlişkili Terim | editor. |
9 (RLIN) | 64703 |
700 1# - EK GİRİŞ - KİŞİ ADI | |
Yazar Adı (Kişi adı) | Ceylan Muştu, Çiğdem, |
İlişkili Terim | editor. |
9 (RLIN) | 64704 |
700 1# - EK GİRİŞ - KİŞİ ADI | |
Yazar Adı (Kişi adı) | Ceylan, Veli, |
İlişkili Terim | editor. |
9 (RLIN) | 64705 |
900 ## - YEREL BİLGİ | |
Kontrol | Hande Çalışkur |
942 ## - EK GİRİŞ ÖGELERİ (KOHA) | |
Source of classification or shelving scheme | Library of Congress Classification |
Koha item type | Books |
Geri Çekilme Durumu | Kayıp Durumu | Sınıflandırma Kaynağı | Hasarlı Durumu | Koha sıralama için normalleştirilmiş sınıflandırma | Kredi için değil | Koha itemnumber (otomatik oluşturulmuş) | Kalıcı Konum | Mevcut Konum | Kayıt Tarih | Edinim Kaynağı | Para Birimi | Toplam Ödünçverme | Toplam Yenileme | Yer Numarası | Demirbaş Numarası | Son Görülme Tarihi | Son Kontrol Tarihi | Fatura Tarihi | Gizli Not / Satın Alma Notu | Materyal Türü |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Library of Congress Classification | TX0631 G259 02022 | 27094 | Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi | Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi | 06/02/2024 | Satınalma | ₺ | 1 | 1 | TX 631 .G259 2022 | 00023143 | 03/04/2024 | 19/02/2024 | 02/02/2024 | Nobel; Fatura No: NEA2024000000220; Şeyda Bostancı. | Books |