Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları / (Record no. 21771)

MARC details
000 -BAŞLIK
Sabit Uzunluktaki Kontrol Alanı 02898nam a2200409 a 4500
003 - KONTROL NUMARASI KİMLİĞİ
Kontrol Alanı KOHA_mirakil
005 - EN SON İŞLEM TARİHİ ve ZAMANI
Kontrol Alanı 20240207101344.0
008 - SABİT UZUNLUKTAKİ VERİ ÖGELERİ - GENEL BİLGİ
Sabit Alan
020 ## - ISBN - ULUSLARARASI STANDART KİTAP NUMARASI
Isbn 9786254277924
040 ## - KATALOGLAMA KAYNAĞI
Çeviri Kurumu TR-IsBEY
Açıklama Kuralları rda
Özgün Kataloglama Kurumu TR-IsBEY
Kataloglama Dili tur
041 ## - DİL KODU
Metin ya da ses kaydının dil kodu tur
050 ## - SINIFLAMA ve YER NUMARASI
Sınıflama Numarası TX 631
Cuttur Numarası .G259 2022
245 00 - ESER ADI BİLDİRİMİ
Başlık Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları /
Sorumluluk Bildirimi Editörler: Öznur Cumhur, Çiğdem Muştu Ceylan, Veli Ceylan.
250 ## - BASIM BİLDİRİMİ
Basım Bildirimi 1.Basım
260 ## - YAYIN, DAĞITIM, VB.
Yayın Yeri Ankara :
Yayınevi Nobel Akademik Yayıncılık,
Yayın Tarihi 2022.
264 #1 - PRODUCTION, PUBLICATION, DISTRIBUTION, MANUFACTURE, AND COPYRIGHT NOTICE
Place of production, publication, distribution, manufacture Ankara, Türkiye:
Name of producer, publisher, distributor, manufacturer Nobel Yayın,
Date of production, publication, distribution, manufacture, or copyright notice 2022.
300 ## - FİZİKSEL TANIMLAMA
Sayfa, Cilt vb. 371 sayfa;
Boyutları 24 cm.
336 ## - CONTENT TYPE
Content type term text
Content type code txt
Source rdacontent.
337 ## - MEDIA TYPE
Media type term unmediated
Media type code n
Source rdamedia.
338 ## - CARRIER TYPE
Carrier type term volume
Carrier type code nc
Source rdacarrier.
490 0# - DİZİ BİLDİRİMİ
Dizi Bildirimi Yayın no:
Cilt Numarası 4603.
500 ## - GENEL NOT
Genel Not Kaynakça vardır.
520 ## - ÖZET NOTU
Özet notu Gastronomi, özellikle 2010 yılından itibaren<br/> Türkiye’de ilgi odağı hâline gelen bir alan olmuştur. Bu alanda hem<br/> gıda sektörü hem de eğitim kurumları faaliyetlerini sürdürmektedir.<br/> Yiyecek içecek üretiminin ve istihdamın bu denli yoğun olduğu<br/> gastronomi alanında, aşçılık becerilerinin yanı sıra gıda kimyası<br/> bilgisinin önemi ortaya çıkmıştır. Sağlıklı, besleyici, güvenli<br/> ve organoleptik özellikleri yüksek gıdaların hazırlanabilmesi ve<br/> sürdürülebilirliğin sağlanması için yiyecek içecek üretiminde<br/> çalışan bireylerin, gıdaların fiziksel ve kimyasal özelliklerini<br/> kavrayabilmesi ayırt edici bir özellik hâline gelmiştir.<br/>“Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları” kitabı, alanda<br/> gerçekleşen gelişmeler ışığında mutfak uygulamalarında gıda<br/> kimyası ilkelerinin anlaşılması ve kullanılması kapsamında<br/> hazırlanmıştır. Bu kitapta bulunan bölümlerin, mutfak uygulamaları<br/> esnasında yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, ürün geliştirmede<br/> pratik uygulamalarla birleştirilmesi ve verimliliklerinin en üst düzeyde<br/> tutulması için yapılması gerekenlere ışık tutacağı<br/> düşünülmektedir. Alanında uzman 13 yazarın bölümleriyle katkı<br/> sağladığı bu kitabın araştırmacı, öğrenci ve sektör<br/> profesyonellerine temel gıda bilimi ve gıda kimyası konularında rehber<br/> niteliği taşıyacağı temenni edilmektedir.
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Gastronomy.
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Nutrition.
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Cooking.
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Food
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Gıda bilimi
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Gıda kimyası
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Mutfak uygulamaları
650 #0 - KONU BAŞLIĞI EK GİRİŞ - KONU TERİMİ
Konusal terim veya coğrafi ad Gıda bileşenleri
700 1# - EK GİRİŞ - KİŞİ ADI
Yazar Adı (Kişi adı) Cumhur, Öznur,
İlişkili Terim editor.
9 (RLIN) 64703
700 1# - EK GİRİŞ - KİŞİ ADI
Yazar Adı (Kişi adı) Ceylan Muştu, Çiğdem,
İlişkili Terim editor.
9 (RLIN) 64704
700 1# - EK GİRİŞ - KİŞİ ADI
Yazar Adı (Kişi adı) Ceylan, Veli,
İlişkili Terim editor.
9 (RLIN) 64705
900 ## - YEREL BİLGİ
Kontrol Hande Çalışkur
942 ## - EK GİRİŞ ÖGELERİ (KOHA)
Source of classification or shelving scheme Library of Congress Classification
Koha item type Books
Holdings
Geri Çekilme Durumu Kayıp Durumu Sınıflandırma Kaynağı Hasarlı Durumu Koha sıralama için normalleştirilmiş sınıflandırma Kredi için değil Koha itemnumber (otomatik oluşturulmuş) Kalıcı Konum Mevcut Konum Kayıt Tarih Edinim Kaynağı Para Birimi Toplam Ödünçverme Toplam Yenileme Yer Numarası Demirbaş Numarası Son Görülme Tarihi Son Kontrol Tarihi Fatura Tarihi Gizli Not / Satın Alma Notu Materyal Türü
    Library of Congress Classification   TX0631 G259 02022   27094 Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi Beykoz Üniversitesi Kütüphanesi 06/02/2024 Satınalma 1 1 TX 631 .G259 2022 00023143 03/04/2024 19/02/2024 02/02/2024 Nobel; Fatura No: NEA2024000000220; Şeyda Bostancı. Books