Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri \

Başoğlu, Fikri

Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri \ Fikri Başoğlu. - 3.baskı - Bursa: Dora yayın, 2016. - 251 sayfa: 24 cm.

Kaynakça vardır.
Dizin vardır.

Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi, Gıdalarda Kalite Kontrolün Sınıflandırılması, Gıda Kalite Kontrolün İlkeleri, Kalitenin Tahmini
- Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu
- Renk
- Viskozite ve Konsistens
- Şekil ve Boyutlar
- Kinestetik ve Tekstür
- Aroma (Tat ve Koku)
- Kusurlar
- Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri
- İstatistiksel İşlem İle Proses (İşlem) Kontrol ve Kontrol Kartları
- Gıda Maddelerinden Örnek

9786059666374


Gastronomi
Gastronomy
Gıda --Kalite
Food--Quality

TP 372.5 / B37 2016