Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri \
Başoğlu, Fikri
Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri \ Fikri Başoğlu. - 3.baskı - Bursa: Dora yayın, 2016. - 251 sayfa: 24 cm.
Kaynakça vardır.
Dizin vardır.
Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi, Gıdalarda Kalite Kontrolün Sınıflandırılması, Gıda Kalite Kontrolün İlkeleri, Kalitenin Tahmini
- Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu
- Renk
- Viskozite ve Konsistens
- Şekil ve Boyutlar
- Kinestetik ve Tekstür
- Aroma (Tat ve Koku)
- Kusurlar
- Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri
- İstatistiksel İşlem İle Proses (İşlem) Kontrol ve Kontrol Kartları
- Gıda Maddelerinden Örnek
9786059666374
Gastronomi
Gastronomy
Gıda --Kalite
Food--Quality
TP 372.5 / B37 2016
Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri \ Fikri Başoğlu. - 3.baskı - Bursa: Dora yayın, 2016. - 251 sayfa: 24 cm.
Kaynakça vardır.
Dizin vardır.
Kalite Kontrol Uygulamasında Genel İlkeler: Gıdanın Tanımı, Gıdalarda Kalite Kontrolün Kısa Tarihçesi, Gıdalarda Kalite Kontrolün Sınıflandırılması, Gıda Kalite Kontrolün İlkeleri, Kalitenin Tahmini
- Kalite Kontrol Bölümünün Sorumlulukları ve Organizasyonu
- Renk
- Viskozite ve Konsistens
- Şekil ve Boyutlar
- Kinestetik ve Tekstür
- Aroma (Tat ve Koku)
- Kusurlar
- Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri
- İstatistiksel İşlem İle Proses (İşlem) Kontrol ve Kontrol Kartları
- Gıda Maddelerinden Örnek
9786059666374
Gastronomi
Gastronomy
Gıda --Kalite
Food--Quality
TP 372.5 / B37 2016